Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіЧетвер, 25.04.2024, 12:08

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Червень » 5 » 6 червня - День журналіста
12:12
6 червня - День журналіста

         ЗІ СВЯТОМ, ДРУЗІ! ДОБРА, ЩАСТЯ, ЗДОРОВʼЯ, ТВОРЧИХ УСПІХІВ!

Свято на березі Ворскли         

Вже всьоме гільдія редакторів-ветеранів Сумщини збирається разом з тим, щоб відзначити своє професійне свято. Об’єднавшись докупи, колишні керівники засобів масової інформації області намагаються вирішувати злободенні питання повсякденного життя. Нині вони допомагають редакційним колективам здійснювати приватизацію і роздержавлення видань згідно із Законом України, прагнуть не втрачати зв’язків з трудовими колективами, у міру можливостей висвітлюють їх діяльність, як кажуть, тримають руку на пульсі подій. Найголовнішим для них є те, щоб читачі вірили у їх слово, щоб виступи відзначалися злободенністю, відповідальністю.

До складу гільдії входить більше 30 екс-редакторів обласних і районних газет. Вони відомі в регіоні журналісти, серед них лауреати багатьох творчих змагань, члени Національних спілок письменників і журналістів України, володарі почесних звань. Книги, публікації в засобах масової інформації Юрія Фадєєва, Миколи Гриценка, Бориса Вейсберга, Олексія Деревʼянка з Сум, Василя Дацька з Лебедина, Миколи Завгороднього з Білопілля, Миколи Єрохи з Глухова, Бориса Пасюги з Великої Писарівки та інших завжди знаходять палкий відгук серед читачів. Заснована спільно з обласною організацією СЖ України та редакцією газети «Білопільщина» премія імені заслуженого журналіста М.Теницького гідно вшановує майстрів пера області. Її вже отримали Олег Гончаров, Віктор Савченко, Петро Нестеренко з Сум, Леонід Шестаков з Путивля, Григорій Фастівець з Бурині.

Михайло Бруяка після нагородження

Нинішнього року премія присуджена Михайлу Бруяці з Тростянця, який  більше 30 років успішно очолював колектив «Тростянецького вісника», а потім, вийшовши на заслужений відпочинок, організував відпочинок жителів з пʼятьох навколишніх районів на берегах Азовського моря у Бердянську. Там на вигідних умовах оздоровилося літньої пори більше 13 тисяч земляків. М. Бруяка бере активну участь у громадському житті, він шанована людина в місті. Премію йому цими днями вручили на березі річки Ворскла, куди у черговий прес-тур прибула група членів гільдії. Їх на чолі з головою обласної профспілки працівників лісового господарства Михайлом Шпаковичем зустрів директор ДП «Тростянецький лісгосп» Віктор Зубко. Він повідомив, що лісогосподарська діяльність у цьому краї на науковій основі розпочалася у середині XIXстоліття, коли місцевий цукрозаводчик Л. Кеніг розпочав висаджувати ті породи дерев, які добре приживлювалися, дбав, щоб за ними здійснювався ретельний догляд і охорона. Нині лісові угіддя підприємства розкинулися на 22 тис. гектарів, вони слугують на благо людей. Лише торік тут заготовлено деревини на 60 мільйонів гривень. До бюджетів різних рівнів сплачено 23 мільйони гривень, до місцевого-більше 5 мільйонів. Заробітна плата працівників становить не менше 8 тисяч гривень на місяць.

Директор познайомив гостей з виробничою базою підприємства. На подвірʼі центральної садиби ошатність, чистота і порядок. Тут знаходяться гараж, місце для миття транспорту. У височінь піднялася щогла, на якій розміщена компʼютерна система стеження за тим, чи не виникла пожежа в лісових угіддях. Віктор Іванович з гордістю розповів і про роботу реконструйованого котельного комплексу, який зимової пори обігріває усі приміщення. У котельні використовується тирса з власного цеху по переробці деревини. Крім зручностей, підприємство має щороку ще й 270 тисяч  карбованців зекономлених коштів.

Члени гільдії завітали і до розсадника Нескучанського лісництва. Тут також порядок, радують око саджанці 60 видів різних декоративних і лісоутворюючих порід дерев. Цього високоякісного матеріалу завжди вдосталь для відновлення лісових угідь.

Тростянецькі лісівники дбають і про дозвілля своїх працівників та населення. У Литовському лісництві на березі річки Ворскла їх силами створено екологічно чисту реакраційну зону «Лісовичок». До послуг відпочиваючих павільйони, столики, місця для ігор дітей. Зведено і двоповерховий готель, де за європейськими зразками обладнано кімнати різного класу. Скрізь чистота і затишок.

У Тростянці по-державному підходять до збереження, збагачення і примноження зеленого багатства. Це одне з кращих господарств агентства лісових ресурсів України. У цьому пересвідчилися журналісти, які у своїх чергових  матеріалах розкажуть про щоденні турботи лісівників.

 Олександр КОЗИР,

голова гільдії редакторів-ветеранів

На знімках: під час прес-туру групи членів гільдії до Тростянецького держлісгоспу

Фоторепортаж Олександра Козиря і Володимира Коваленка

         ВІТАЛЬНА ТЕЛЕГРАМА З ЛЕБЕДИНА

До вашої уваги сюжет про прес-тур групи членів гільдії до Тростянецького держлісгоспу (з 8 хв. 40 сек):

Переглядів: 869 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz