Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіСереда, 24.04.2024, 07:39

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 19 » Нагороджені лауреати премії імені Пилипа Рудя
21:36
Нагороджені лауреати премії імені Пилипа Рудя


У п'ятницю, 19 жовтня, в залі засідань Сумської обласної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди вручення Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії імені Пилипа Рудя.

Приємна музика від ансамблю скрипалів, квіти, багато поважних гостей, гарний настрій – усе це стало атрибутами святкової події.

Премія імені Пилипа Рудя – нашого земляка, відомого поета-лірика, журналіста, хороброго воїна, учасника партизанського руху періоду Великої Вітчизняної війни – була започаткована в Сумській області в 1969 році. За 20-річну історію її існування лауреатами премії ставали кращі поети, письменники та творчі колективи Сумщини. У 90-ті роки минулого століття премію було скасовано і відновлено тільки у 2012 році рішенням Сумської обласної ради.

Голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко привітав переможців премії та наголосив, що Сумщина пишається ними. «Всі сьогоднішні лауреати своєю працею піднімають імідж області в державі та за її межами. Ми вдячні нашому депутату Віктору Хярму за те, що саме завдяки його ініціативі премію відроджено. Адже на Сумщині – партизанському краї – така премія обов'язково повинна бути. Вона зіграє велику роль у патріотичному вихованні молоді. І ми на рівні області повинні стимулювати літературну творчість, краєзнавчу роботу, берегти пам'ять про наших славетних земляків», - зауважив Геннадій Михайленко.





Сумська обласна літературно-краєзнавчо-мистецька премія імені Пилипа Рудя призначається у чотирьох номінаціях:

-         «Художня література» (поезія та проза);

-         «Журналістика»;

-         «Культура і народна творчість»;

-         «Мистецтво» (театральне, музичне, художнє, хореографічне).

Цього року на здобуття премії було подано 17 заявок. Лауреатами визначено чотирьох переможців. У номінації «Художня література» перемогу здобуло літературно-мистецьке об'єднання «Звенигора» з міста Глухів, керівник Анатолій Мироненко. У номінації «Журналістика» кращим визнано краєзнавця, вчителя історії Бистрицького НВК «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кролевецької районної ради Олександра Говійного. У номінації «Культура і народна творчість» журі віддало перевагу творчому колективу зі створення сумської «Диво-писанки», керівник Валентина Коздровська. У номінації «Мистецтво» пальма перемоги дісталася композитору, викладачу Роменської дитячої музичної школи Василю Маньку.




Переможці отримали грамоти, сертифікати на отримання грошової допомоги в розмірі 5 тисяч гривень, нагрудні знаки та квіти.

Олександр Говійний щиро подякував за відзначення його роботи. «Склалося так, що я проживаю в тому будинку, де колись жив Пилип Рудь. Тому продовження його справи – є справою честі для мене».

Валентина Коздровська від імені свого колективу висловила вдячність професійній комісії за визнання їх творчого доробку як на рівні держави, так і на рівні області. Завдяки тому, що сумська «Диво-писанка» на Параді вишиванок посіла цього року перше місце в Україні, наступного року Парад вишиванок стартуватиме в Сумах.

Усі інші переможці також подякували керівництву області за відродження Премії і наголосили на тому, що таке визнання послужить поштовхом у подальшій роботі на благо рідного краю.















Переглядів: 1160 | Додав: vitalbravo71 | Теги: Пилип Рудь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz