Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіЧетвер, 25.04.2024, 09:58

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 10 » Перша районна кольорова газета Сумщини
09:32
Перша районна кольорова газета Сумщини


Газета «Білопільщина» – громадсько-політичне видання Білопільського району. Це – солідне видання і за кількістю примірників, і за роками життя.

Газета заснована в 1920 році, станом на 1 січня  2012  року мала 11 тисяч 146 номерів. Виходить один раз на тиждень: щосуботи. Є першою кольоровою газетою районного масштабу в області. Одна з найважливіших подій в історії газети – перехід з листопада 2011 року на кольоровий друк. Газету передплачують 7500 мешканців району. Солідний тираж газети – це результат спільної діяльності і колективу, і співзасновників, і всіх хто її читає та підтримує.

Чимало тих хто починав свій шлях у районній газеті, сьогодні працює в провідних виданнях країни, очолює солідні установи, має державні нагороди і визнання. Це заслужений  журналіст України Микола Теницький, колишні редактори Борис Худенко, Микола Завгородній, відомі далеко за межами області журналісти Юрій Фадєєв, Микола Петленко, Олег Гончаров, та багато інших.

Журналісти «Білопільщіни» беруть активну участь у всіх районних та обласних заходах. Ось уже протягом трьох років представники редакції є активними учасниками прес-турів «Україна очима редактора», медіа-клубів «На власний погляд», які проводить Всеукраїнська громадська організація «Український журналістський фонд», «Пізнаємо Україну разом» за сприяння Журналістського фонду Національної спілки журналістів України та семінарів-тренінгів, організованих Інститутом розвитку регіональної преси м. Київ.

Разом з обласною організацією Національної спілки журналістів України, гільдією ветеранів-редакторів ЗМІ області, редакція газети стала співзасновником обласної премії імені заслуженого журналіста України Миколи Теницького, якою нагороджуються журналісти-ветерани, які мають активну життєву позицію, за найкращі надруковані ним матеріали, що порушують важливі питання суспільного життя і здобули громадське визнання.

Діяльність газети не залишилась непоміченою: трудовий колектив редакції неодноразово нагороджений різноманітними дипломами. Зокрема, за найкращі публікації з питань розвитку підприємництва у 2008 році газета нагороджена дипломом облдержадміністрації. За активну участь у Всеукраїнському конкурсі публікацій «Зупинимо туберкульоз» – дипломом фонду Рената Ахметова «Розвиток України».

У 2011 році газета стала переможцем започаткованого губернатором області Юрієм Чмирем творчого конкурсу журналістів «Нова Сумщина» у номінації «Кращий друкований засіб масової інформації». Неодноразово колектив редакції газети отримував подяку від ректора Сумського державного університету за плідну допомогу в практичній підготовці студентів за спеціальністю «Журналістика».

Головний редактор Наталія Калініченко отримала подяку Президента України за вагомий особистий внесок у розбудову Української держави та зміцнення її незалежності, а також за результатами обласного конкурсу «Жінка року» посіла третє місце у номінації «Жінка - громадський діяч».

У планах – збільшення кількості сторінок. Газета знайшла порозуміння і підтримку у співзасновників: голови райдержадміністрації Володимира Винокурова та голови райради Василя Кубрака.



Переглядів: 836 | Додав: vitalbravo71 | Теги: Білопільщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz