Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіП`ятниця, 19.04.2024, 00:16

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Січень » 29 » Перший крок до реформування міцевих ЗМІ на Сумщині зроблено
07:35
Перший крок до реформування міцевих ЗМІ на Сумщині зроблено

27 січня в обласній раді зібралися керівники місцевих комунальних друкованих засобів масової інформації Сумщини. До речі, у такому складі – вперше, мабуть, за останні десять років. Тема розмови: реалізація Закону України «Про реформування ЗМІ».

Від імені обласних парламентарів редакторів обласного, vіських, районних і міськрайонних видань вітала заступник голови обласної ради Лілія Ричкіна.

Як відомо, наприкінці 2015 року Верховна Рада зробила черговий важливий крок до Європи, прийнявши закон про реформування друкованих ЗМІ. Він вступив у дію з першого січня 2016 року. Для будь-якої цивілізованої демократичної країни свобода преси є одним із фундаментальних чинників. Тож тепер і в Україні згідно з прийнятим законом органи влади не матимуть впливу на ЗМІ.

- Ніхто не повинен вказувати журналістам, що і як їм писати, як будувати редакційну політику тощо, - наголосила Лілія Ричкіна і додала: - Ми – політики нової формації в обласному парламенті готові до співпраці з журналістами.

– Обласна рада спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ Сумщини, обласною організацією НСЖУ зібрали сьогодні керівників комунальних видань області з єдиною метою, - пояснила заступник голови, - аби спільно розібратися в юридичних аспектах реформування, за можливості забезпечити роздатковим матеріалом - зразками протоколів зборів колективів редакцій, договорів на висвітлення, «дорожньої карти» реформування комунальних газет.

Про участь Національної спілки журналістів України у процесі реформування комунальних ЗМІ говорив голова Сумської обласної організації НСЖУ Віктор Бойко. Голова Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини, депутат обласної ради, редактор газети «Білопільщина» Наталія Калініченко зробила аналіз діяльності комунальної преси в Україні та області, її готовність до роздержавлення. Про майнову складову в процесі роздержавлення пояснення надав начальник управління майном обласної ради Микола Коваленко.

У ході зацікавленої, ділової розмови редактори газет порушували й інші питання, що цікавлять і турбують сьогодні їхні колективи та їх самих. Було вирішено підтримувати одне одного, а особливо в період реорганізації, та звернутися від імені Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини, куди входять усі вони, до різних гілок в обласної лади, аби провести ще одну подібну нараду, тільки тепер уже спільно з представниками співзасновників їхніх видань – міськими головами, очільниками районних рад і адміністрацій.

Наприкінці наради журналісти, щиро подякувавши за можливість зібратися разом у такому складі, за цінні поради, сфотографувалися на добру згадку і продовжили спілкування у неформальній обстановці, яка за важливістю обговорюваних проблем мало чим відрізнялася від офіційної.

Короткий аналітичний огляд "Комунальна преса в Україні" (PowerPoint)

Переглядів: 569 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz