Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіСубота, 20.04.2024, 09:19

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 9 » Редакторів районок на Сумщині вчили як правильно роздержавлюватися
15:29
Редакторів районок на Сумщині вчили як правильно роздержавлюватися

9 березня у Сумському прес-клубі пройшов перший тренінг з циклу тренінгів, присвячених процесам роздержавлення комунальних ЗМІ. Його учасниками стали представники районних та обласних газет, що вже знаходяться у процесі роздержавлення чи готові зробити цей крок.

Тема тренінгу «Юридичні аспекти роздержавлення комунальних ЗМІ. Особливості наглядових заходів контролюючих органів під час процедури перетворення».

Тренер Наталія Калініченко, голова громадської організації «Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини», головний редактор газети «Білопільщина», член правління обласної організації журналістів Національної спілки журналістів України розповіла про стан та особливості реформування комунальних ЗМІ Сумщини в першому етапі. Також повідомила про те, на яку державну підтримку новостворених ЗМІ після роздержавлення можуть розраховувати «районки», про співпрацю щодо висвітлення діяльності з органами державної влади та місцевого самоврядування, про складні випадки та форс-мажорні обставини, що можуть виникнути під час процесу реформування, механізм перереєстрації друкованих ЗМІ.

Наталя Калініченко провела кілька десятків тренінгів та брала участь у кількох проектах щодо реформування комунальних ЗМІ в Україні, очолювала тимчасову контрольну комісію Сумської обласної ради з перевірки скарг за фактами незаконного втручання у діяльність комунальних засобів масової інформації та забезпечення свободи слова на території Сумської області.

До речі, в області вже дві газети знаходяться в процесі роздержавлення.

Артур Даценко, медіа-юрист Сумської обласної організації журналістів Національної спілки журналістів України розповів про організаційно-правові форми перетворених підприємств. Про те, яку форму роботи обрати: ПП чи ТОВ, про переваги і недоліки кожного з них, про особливості створення статутних фондів та управління майном новоствореного підприємства, про наглядові заходи контролюючих органів під час перетворення і трудові відносини в процесі реформування. Дав практичні навички щодо розробки статутів та передавальних актів. 

Тренінг проводився у рамках проекту «Комплексна підтримка друкованих ЗМІ різних регіонів України в процесі роздержавлення та налагодження їх самостійної діяльності» при підтримці “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Його мета: надати юридичні роз’яснення щодо перетворення редакції комунального ЗМІ у суб’єкт господарювання інших форм власності, чим мінімізувати можливі негативні наслідки  таких кроків.

Наступні тренінги стосуватимуться питань, пов’язаних з економікою, рекламою у ЗМІ, а також того, якою взагалі має бути сучасна газета, щоб зацікавити читачів.

Переглядів: 581 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz