Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіВівторок, 23.04.2024, 19:21

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 19 » РОЗВИВАЄМО КУЛЬТУРУ НА ПРИКЛАДАХ ВІДОМИХ ЗЕМЛЯКІВ
21:22
РОЗВИВАЄМО КУЛЬТУРУ НА ПРИКЛАДАХ ВІДОМИХ ЗЕМЛЯКІВ
На Сумщині вшанували лауреатів обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії імені Пилипа Рудя



«Сумська земля дарує світові талановитих людей, неординарних особистостей, які своєю творчою працею возвеличують Сумщину. Премія, яку відновлено цього року за ініціативи депутатського корпусу, невипадково носить ім’я нашого земляка, відомого поета, журналіста, учасника партизанського руху періоду Великої Вітчизняної війни Пилипа Рудя, який прославив наш край», – зазначила у ході урочистостей заступник голови облдержадміністрації Тамара ІЩЕНКО.

За підсумками творчого змагання, лауреатом у номінації «Художня література» визнано літературно-мистецьке об’єднання «Звенигора» з міста Глухів під керівництвом Анатолія МИРОНЕНКА.

У номінації «Журналістика» перемогу здобув краєзнавець, вчитель історії Бистрицького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кролевецького району Олександр ГОВІЙНИЙ.




У номінації «Культура і народна творчість» не було рівних творчому колективу зі створення сумської «Диво-писанки» під керівництвом Валентини КОЗДРОВСЬКОЇ.

Номінація «Мистецтво» підкорилася композитору, викладачу Роменської дитячої музичної школи Василю МАНЬКУ.

Переможці отримали Грамоти, нагрудні знаки, квіти та грошові винагороди.

«Цього року відновлено не лише премію імені Пилипа Рудя, а й кабінет-музей у селі Бистрик Кролевецького району, що носить його ім’я. Музей обладнано новими меблями. У ньому відкрито виставку. Крім того, створено обласний туристично-краєзнавчий маршрут «Пилипова стежина. Зараз я проживаю у будинку, де колись мешкав Пилип Рудь. Збереглася береза, яку він посадив у 1932 році на честь народження доньки Ліни. Нині вона у США, ми підтримуємо з нею тісний зв'язок телефоном», – зазначив лауреат премії, ініціатор відновлення музею Олександр Говійний.

«Пилип Рудь увійшов до плеяди українських поетів, які своїм словом підіймали народ на боротьбу в роки війни. Його партизанська пісня стала символом руху опору. Він пройшов шлях від рядового бійця до політрука Путивльської партизанської роти під керівництвом Сидора Ковпака. Творчий, життєвий і бойовий шлях земляка є прикладом для підростаючого покоління», – додав Олександр Говійний.

Премія імені Пилипа Рудя була започаткована в області у 1969 році. Вона вручається жителям Сумщини за видатні досягнення в області літератури, журналістики, культури і мистецтва, які мають суспільне визнання і підвищують авторитет області у державі та за її межами.

Переглядів: 703 | Додав: vitalbravo71 | Теги: Пилип Рудь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz