Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіСереда, 24.04.2024, 09:00

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 28 » Вшанували пам’ять колишнього члена гільдії, глухівського журналiста, поета, музиканта Миколи Єрохи
16:46
Вшанували пам’ять колишнього члена гільдії, глухівського журналiста, поета, музиканта Миколи Єрохи

У читальній залі Глухівської районної бібліотеки репрезентовано книгу Миколи Єрохи «Із чого зіткане життя…». Вона видана зусиллями друга, депутата обласної ради Петра Нечмоні, поета Петра Товстухи та регіонального директора "Росток-холдінг" Миколи Козлова в пам’ять про журналiста, поета, музиканта. На Глухівщині це вже втретє збираються шанувальники його таланту, щоб ще і ще раз згадати про цю людину–легенду.

Петро Товстуха розповів про завітну мрію Миколи Єрохи видати книгу всіх його віршів, але втілювати задумане в реальність, на жаль, довелося вже його друзям.

Депутат Сумської обласної ради Віктор Лисенко повідомив, що в Глухові в 2019 році планується відкриття пам’ятника Миколі Степановичу. Краєзнавець і поет Микола Гурець запропонував заснувати обласну літературну премію ім. М. С. Єрохи, і присутні, а їх було більше шістдесяти, схвалили цю думку.

Ведучі репрезентації, викладачі Глухівського Національного педагогічного університету ім. О Довженка Світлана Цинько та Наталія Троша розповіли про життя та творчий спадок самобутнього земляка. Майстерно виконали його вірші учні ЗОШ №3. А Володимир Соломенний та син поета - Сергій Єроха заспівали пісні самобутнього музиканта. Останнім музичним твором, який встиг написати Микола Степанович, став гімн Березівської громади. А останній вірш - про друга Петра Нечмоню.

Добрими спогадами про митця поділилися поети і друзі Іван Дерпа, Ганна Пявка, Анатолій Бойко, Михайло Часницький, перша дружина Зінаїда Максимівна, бібліотекар Ніна Шубнікова та інші.

Присутні мали можливість переглянути збірки поета та газетні статті про нього, які були зібрані на книжковій виставці «Така у житті мені випала доля…».  А нову книгу «Із чого зіткане життя…», завдячуючи Петру Нечмоні, безкоштовно отримають усі сільські бібліотеки та Глухівська районна бібліотека.

Творча зустріч супроводжувалась слайд–показом світлин про бібліотечні заходи, в яких брав участь Микола Єроха. А з мультимедійного екрану час від часу чи то з віршем, чи з піснею звертався до всіх присутніх сам автор, Микола Степанович, і здавалося, що він тут, разом з друзями і шанувальниками його творчості. Так, він завжди буде в нашій пам’яті.

Джерело: https://sorada.gov.ua/actual/actual/19998-deputat-oblasnoji-rady-petro-nechmonja-doluchyvsja-do-vyhodu-knygy-gluhivskogo-zhurnalista-poeta-muzykanta-mykoly-jerohy.html

Переглядів: 496 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz