Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіЧетвер, 28.03.2024, 16:13

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2021 » Лютий » 8 » Пам’яті колеги-журналіста Миколи Теницького...
12:06
Пам’яті колеги-журналіста Миколи Теницького...

8 лютого заслуженому журналісту України, лауреату премії Національної спілки журналістів України «Золоте перо», уродженцю с. Мар’янівка Гуринівської сільської ради Миколі Івановичу Теницькому виповнилося б 85 років.

Микола Іванович був неординарною, сильною постаттю, користувався авторитетом і повагою у журналістських колах і серед громадськості. Працелюбний, людяний, щирий, справедливий і відвертий, він поспішав жити, наче відчував, що йому на цім світі відміряно не такий уже й довгий шлях.

Уже вражений смертельною хворобою і знаючи це, Микола Іванович не покинув свого редакторського поста, не припинив поїздок по рідній Білопільщині: виїздив на природу і милувався чарівними краєвидами, знав майже кожного у ближніх і дальніх селах, любив своїх земляків – і ті відповідали йому тим же. Він не міг жити без героїв своїх нарисів, без тих проблем і тривог, якими жили його земляки.

Він прожив недовге, але яскраве життя. Був делегатом 5, 6, 7 з’їздів журналістів України. Вже посмертно, через декілька днів, Миколі Івановичу Указом Президента 1992 року було присвоєно високе й почесне звання – заслужений журналіст України. Це була перша на Сумщині та одна з перших в Україні така відзнака, і отримав її найбільш гідний. Справжній лицар правди і пера. Справжня людина і громадянин.

У 2011 році на Сумщині засновано обласну премію імені заслуженого журналіста України, колишнього редактора райгазети «Радянська правда» Миколи Теницького.


На засіданні обласної гільдії редакторів-ветеранів Сумщини прийнято рішення вручати премію до Дня журналіста ветеранам засобів масової інформації за найкращі друковані матеріали та активну життєву позицію.

Лауреатами премії заслуженого журналіста України Миколи Теницького стали Олег Гончаров, Віктор Савченко, Петро Нестеренко, Леонід Шестаков, Григорій Фастівець, Михайло Бруяка, Олександр Козир, Микола Завгородній, Василь Дацько.

До ювілею Миколи Теницького в читальній залі Білопільської бібліотеки оформлена виставка-ювілей «Микола Теницький – лицар правди і пера», на якій представлені статті Миколи Івановича Теницького, газетні матеріали про нього, світлини з домашнього архіву та редакції газети «Білопільщина», бібліографічні пам’ятки «Золоте перо Білопільщини» та «Микола Теницький – лицар правди і пера», які відображають життєвий і трудовий шлях відомого земляка.

https://bilopillia.city/read/lyudy/126013/pamyatikolegi-zhurnalista-mikoli-tenickogo-

За інформацією Білопільської публічної бібліотеки імені О.Олеся.

Переглядів: 265 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz