Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіП`ятниця, 26.04.2024, 10:58

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2015 » Січень » 23 » Член гільдії збирає земляків
21:30
Член гільдії збирає земляків

Ми здебільшого чуємо про земляцтва у Києві. А вони діють і в обласних центрах. Це можна пересвідчитися на роботі земляцтва Недригайлівського району в нашому обласному центрі. Воно засноване 13 років тому. До його складу входять три депутати обласної ради, один – Сумської міської, доктори і кандидати наук, професори і доценти, академіки, полковники і генерали, керівники, підприємці, вісім земляків удостоєні почесного звання «Заслужений». Основною метою громадської організації є надання всебічної допомоги жителям рідного району. За певної допомоги земляків у районі ремонтуються і будуються храми, заклади культури, оновлюється обладнання в лікарнях і школах, комп’ютерною технікою забезпечуються діти-сироти, інваліди, сільські ради, лікуються та навчаються діти в обласному центрі.

Преса, книговидання – один з напрямків роботи земляцтва. Багатьом місцевим авторам фінансово допомагали видавати книги Віра Лаврик, Анатолій Єпіфанов, Андрій Заїка, Петро Мірошниченко, Микола Сороколіт, Ніна Жук, Сергій Терещенко та інші. Деякі вихідці з Посульського краю видали власні книги. Зібрати потрібний матеріал, підготувати його до друку, виступити в газеті, відкрито заявити про свою громадянську позицію може лише творчо обдарована людина, справжній патріот, щиро закоханий у рідний край.

Для нас відрадним є те, що очолює Недригайлівське земляцтво наш колега, член гільдії  колишній редактор газети «Світло Жовтня» Іван Бойченко. Йому це довірʼя виявлено на першому зібранні і він ось вже більше десятиліття успішно організовує його роботу.  Вона не з легких, адже треба продумати яке зібрання провести, кого запросити виступити чи яку проблему вирішити, та ще й подбати про те, де зібратися. Нелегко і повідомити землякам про той чи інший захід. Але Іван Тимофійович має гідних помічників, вони завжди поспішають йому у цьому допомогти. Тому такі зустрічі бажані, на них збираються майже всі земляки, які мешкають в Сумах. Тривають невимушені розмови, не обійтися спогадами, як не згадати рідний край. Про ці заходи завжди повідомляється у районці, яка для усіх є бажаною.

Сам Іван Тимофійович підготував для обласних видань чимало розповідей про своїх друзів, славних земляків. Йому є про кого розповідати, адже вони , отримавши підвищення по службових сходинках, не підвели Недригайлівщину, успішно очолюють відповідальні ділянки в обласних структурах. Як не згадати Анатолія Єпіфанова, Віру Лаврик, Андрія Заїку, Вячеслава Овєчкіна та багатьох, багатьох інших.

Цікава і творча робота для І. Бойченка - він живе думами про рідну землю, прагне, щоб земляки не відчували проблем, щоб їх життя було повнокровним. Невипадково останнє зібрання мало тему «Талантами слався, рідний наш край», що відбулося в приміщенні державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Це було справжнє свято - линули спогади, багато хто звітував про свою роботу, демонстрував творчі знахідки, йшла мова про те, які питання треба вирішити, щоб Недригайлівщина у цей складний час не здала позицій. І тому серце нашого колеги сповнювалося радістю, що у нього такі земляки. Успіхів йому у подальшій діяльності!

О. Козир

На світлинах: виступає І. Бойченко; голова земляцтва у президії; з друзями (другий справа).

Переглядів: 623 | Додав: vitalbravo71 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz