Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіПонеділок, 26.06.2017, 14:58

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | КУЛІНАРНА СТОРІНКА | Реєстрація | Вхід
Ви завітали на сайт гільдії редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської області, залиште, будь ласка, свій відгук у гостьовій книзі, або у коментарях до матеріалів
Меню
Наші захоплення
На своїй хвилі
Радио онлайн
Курс гривні
КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Форма входу

КУЛІНАРНА СТОРІНКА


Пісні смажені хрустики

  • 0,5 кг борошна
  • 1 скл води з газом
  • 1 ст.л. цукру
  • 0,5 л рослинної рафінованої олії для обсмажування
  • 100 г цукру-пудри для посипки



Борошно змішати з цукром, влити воду і замісити круте тісто, тонко розкачати і порізати на тонкі смужки. Обсмажити у фритюрі (киплячій олії), викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, і посипати цукром-пудрою.
 

Деруни


  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 2-3 ст.л. борошна
  • 1 цибулина
  • рослинна олія
  • сіль, перець



Картоплю почистити і натерти на мілкій тертці. Додати яйце, дрібно посічену або натерту на крупній тертці цибулину, борошно, сіль і перець і все ретельно змішати. На розігріту сковорідку налити олію і ложкою викладати картопляну масу у вигляді невеличких млинців. Обсмажувати з обох сторін. Подавати з грибовою підливою. Деруни можна також подавати зі сметаною або сметанно-лимонним соусом.

Щоб картопляна маса не темніла, спробуйте додати 1 ст.л. сметани.

Червоний борщ


  • 800 г буряка
  • 50 г сушених грибів
  • 1 морквина
  • по 1 кореню селери і петрушки
  • 3 л води
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 4 ст.л. 9% оцту
  • 4 ст.л. цукру
  • сіль, перець, зелень


Буряк помити і відварити у мундирі, вистудити і порізати соломкою. Цибулю порізати кубиками, обсмажити до золотистого кольору, додати натерті на крупній тертці корені петрушки і селери і тушкувати до готовності. Гриби замочити на 3-4 години у холодній воді, помити, залити 3 літрами свіжої води, посолити і варити протягом 25 хвилин, додати порізану кружальцями морквину, а через 10 хвилин тушковані овочі, оцет, цукор і буряк. Готувати ще 5-7 хв, поперчити, подавати, присипавши зеленню.

Такий борщ можна подавати з вушками.
 

Солянка овочева


  • 4 картоплини
  • 5 квашених огірків
  • 3 цибулини
  • 1 морквина
  • 0,5 банки чорних маслин
  • 0,5 лимона
  • 3 ст.л. томатного соусу
  • 1,5 л води
  • 1 ст.л. цукру
  • січена зелень кропу і петрушки
  • сіль, перець, рослинна олія


Огірки порізати соломкою, цибулю - дрібними кубиками, картполю - крупними, а моркву натерти на крупній тертці. В олії обсмажити моркву з цибулею, додати огірки і томатний соус і тушкувати на маленькому вогні 5хв. Воду довести до кипіння, опустити картоплю і варити протягом 10хв, додати тушковані овочі, цукор, сіль і перець і варити до готовності. Подавати, притрусивши січеною зеленню і додавши в тарілки по кружальцю лимона і кілька маслин.
 

Салат Цезар з помідорами


  • 1 головка зеленого салату
  • 3 помідора
  • 2 скибки білого хліба без шкірки
  • 2 ст. л. ізюму
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 зубок часнику
  • сіль, перець
Салат Цезар з помідорами

Листя салату порвати руками, полити заправкою (залишити 1 ст.л.), посипати сухариками і промитим ізюмом і викласти скибочки помідорів (помідори полити 1 ст.л. заправки). Для приготування заправки старанно змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, вичавлений часник, сіль і перець.


Помідори фаршировані овочами



  • 5 помідор
  • 1 морквина
  • 1 яблуко
  • 0,5 банки консервованого горошку
  • 2 квашених огірка
  • сіль, перець, рослинна олія, зелень


Моркву відварити, охолодити і натерти на крупній тертці. Яблуко почистити від шкірки і насіння і разом з огірками порізати соломкою. Змішати моркву, огріки, яблука і горошок, посолити, поперчити начинку і заправити олією. У помідорів зрізати верхівку і вибрати середину. Нафарширувати помідори овочевою начинкою і притрусити зеленню.

Якщо вам подобається гостріший смак, спробуйте додати у начинку 2 зубчики часнику (вичавіть їх через прес).



Київський час
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 22
Наші друзі
Архів записів
Пошук по сайту
Copyright MyCorp © 2017 Безкоштовний хостинг uCoz
Яндекс.Метрика