Гільдія редакторів-ветеранів ЗМІ Сумської областіСубота, 27.04.2024, 00:30

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню
Наші захоплення
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали сьогодні
Пошук по сайту
Форма входу

Головна » 2011 » Грудень » 28 » Ветеранська гільдія діє
22:57
Ветеранська гільдія діє
Борис ПАСЮГА, член гільдії редакторів-ветеранів Сумщини


    Ось уже рік, як у Сумській області діє гільдія редакторів-ветеранів — колишніх творчих працівників ЗМІ. Вже у самій назві закладено зміст її функцій — допомога членам спілки журналістів.


    Чи необхідна така робота? Так. Вона протидіє самітності, що нерідко присутня й тоді, коли ми навіть тісно взаємодіємо з суспільством. Те явище є канцерогеном для душі. Від нього рано чи пізно людина починає страждати психологічно.
    До створення гільдії доклав зусиль голова обласної організації НСЖУ Віктор Михайлович Бойко, який відзначається не лише активною роботою з нині працюючими журналістами, а й турботою про те, щоб ветерани журналістики не відчували себе на узбіччі активного життя.
     Наш досвід роботи ще небагатий. Та знаю, він потрібний всій Україні. Тож радо надаю його у розпорядження журналістів інших областей.
    За минулий час поквартально члени гільдії провели три зустрічі. Як годиться, на першій, що відбулася в обласному центрі, обрали керівний склад. Та це визначення - лише данина минулому. Голова гільдії Олександр Козир, його заступники Юрій Фадєєв та Леонід Шестаков — організатори масових заходів. Своєю діяльністю вони охоплюють окремі частини території — південь, центр і північ області. Як показав час, є ще у обранців організаторський порох у порохівницях.
     На зібранні намітили попередній план заходів. Він, зокрема, включає залучення до гільдії всіх пенсіонерів-журналістів, щоб ніхто не залишився поза колективною увагою. А ще вирішили відкрити рахунок у „Приватбанку", на який щоквартально члени гільдії вносять гроші: у кого більші пенсії — по 50 гривень, у кого менші — по 10 - 20. Кошти використовуються на замовлення автобусів, проведення різноманітних заходів, на матеріальну допомогу.
     Ще одне наше зібрання відбулося в Путивлі, де ми оглянули місцевий краєзнавчий музей та музей партизанської Слави у Спадщанському лісі.
     На зібранні у Краснопіллі теж відвідали місцевий краєзнавчий музей, ознайомилися з державним деревообробним підприємством лісгоспу зустрілися з депутатами районної та обласної рад. Тут гільдія разом з районною газетою «Білопільщина», де свого часу працював наш непересічний колега, заслужений журналіст України Микола Теницький (на жаль, він пішов з життя), заснували премію його імені. Кошти для премії цього року виділяє колись очолювана Миколою Теницьким редакція. Щорічно разом із дипломом і почесним знаком її вручатимуть за заслуги в журналістиці, художній творчості та суспільно-корисній роботі.
Теплі поздоровлення з нагоди дня народження отримують ювіляри. І це здорово - коли тебе пам'ятають і поважають навіть коли ти вже поза активним редакційним життям-буттям.
     А ще гільдія надсилає клопотання до районних адміністрацій про надання матеріальної допомоги нашим колегам, які потребують лікування і не мають на це коштів. Стараємося прослідкувати долю клопотання, нагадати можновладцям, що люди, за яких просимо, свого часу багато зробили для розвитку регіону, а тепер перебувають у великій матеріальній скруті. Найчастіше добиваємося успіху - гроші, хоча й не дуже великі, але виділяють.
     У планах роботи гільдії — подальше ознайомлення з історією і сьогоденням рідного краю, зустрічі з визначними і відповідальними особами, з молодими
      Час буде конкретизувати наші плани. Та вже сьогодні можна сказати: у гільдії ми справді відчули нове життя. Дуже важливим фактом є те, що за сприяння обласної організації НСЖУ виданий перший довідник „Редактори — ветерани Сумщини". У ньому розміщено 35 коротеньких статей про членів гільдії, проілюстрованих цікавими фотознімками. В них подаються біографічні дані, повідомлення про те, хто чим займається нині, адреси, телефонні номери.
     Довіднички вручені кожному члену гільдії. Отже, ми за допомогою сучасного мобільного зв'язку можемо спілкуватися без перешкод і в будь-який час підняти всю спільноту в похід.

Сумська область

Переглядів: 776 | Додав: ales | Теги: Гільдія, Борис Пасюга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Київський час
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz